Frågor & svar

Frågor & svar

Gelcoat färg och vikt


Våra delar tillverkas i härdplast armerad glasfiber, kolfiber eller kevlar, gällande glasfiberdelarna väljer kund kulör på gelcoat endast för att ha en bra bas nära bilens färg, samtliga delar skall lackeras eller klarlackas efter leverans.

Angiven vikt är på tillverkade produkter. Står det ingen vikt så har vi ej vikten på aktuell produkt.

Då det handlar om hantverk och alla delar tillverkas i mindre serier så kan vikten avvika från det som står på sidan men stämmer för det mesta mycket väl. Man brukar kunna räkna att det kan skilja 5-10% från det som står på artiklarna. Vikterna som står angivna är på gjorda artiklar som vi har vägt.

"Std infäst" vs "För racelås"


Std infäst betyder att produkten fästs likt original och har oftast originalutseende även på insidan. Man får själv borra hål. Förstärkningar ligger ingjutna där det behövs.

För racelås betyder att produkten fästs lämpligast med någon form av snabbfästen som t.ex. huvlås eller DZUS. Lättare produkt som endast har enkla förstärkningar.


När det står "std infäst" så betyder det att produkten har både utsida och insida avgjuten från en standard produkt motsvarande original eller liknande. Insidan har ramverk och förstärkt där infästning mot bilens gångjärn m.m. sitter. Som kund mäter man på sin originaldel och borrar och gängar på samma ställe som din originaldel (vi gjuter in aluminium förstärkning). I vissa fall kan man sätta dit popnuts eller liknande så att produkten kan fästas på samma sätt som originalprodukten. Man kan behöva borra och eller skära för att fästa produkten. Justering görs vanligen med shims eller brickor. Gällande motorhuvar och bakluckor så kan man ej använda huvdämpare eller fjädrar för att hålla uppe. Man får göra någon egen lösning på detta. Om man använder bilens original huvlås så bör man även komplettera med två extra huvlås som extra säkerhet så att huven sitter stadigt.

När det står "för racelås" så betyder det att produkten har utsida avgjuten från en standard produkt motsvarande original eller liknande. Insidan har endast enklare förstärkningar som behövs för att den skall bli hyfsat stabil. Vikten är lägre än på produkten med std infäst pga att fästen för gångjärn och ramverk saknas. Monteras vanligast med 4-5 st huvlås av racemodell (vi säljer några olika modeller). Dzus fäste är att rekomendera när det gäller andra karossdelar som skall gå att ta bort snabbt t.ex. stötfångare och skärmar för att underlätta lastning av bil osv.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.